U organizaciji  Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine u vremenu od 10.00 do 11.00 sati, održat će se radionica o korištenju Cricut Maker Champagne Starter seta i druge opreme koju je IRIM  donirao knjižnici za opremanje Makerspacea.

Ova je aktivnost namijenjena učenicima Osnovne škole Franje Krežme iz Osijeka, koja za cilj ima upoznati ih s opremom koja je dostupna u Makerspaceu GISKO-a. Traje 60 minuta. Radionica je namijenjena učenicima Osnovne škole Franje Krežme iz Osijeka, a održat će se uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera Radionicu će voditi, Katica Rakovac i Andreja Grošelj.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, jedna je od 5 knjižnica u Hrvatskoj, odabrana  za  opremanje Makerspace prostora. Zahvaljujemo se Institutu za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), na višegodišnjoj uspješnoj suradnji, zahvaljujući kojoj smo, našim korisnicima  omogućili stjecanje STEM kompetencija koje su im potrebne kako bi  postali ravnopravni građani 21. stoljeća.

Micro:bitovi, Boson setovi, microMaqueen roboti, AQ bitovi i druga oprema, dostupna je na Odjelu za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek a može se posuđivati podjednako kao i sva ostala knjižnična građa. Rok je posudbe 14 dana. Za one koji se žele duže koristiti njime, moguće je napraviti produljenje roka posudbe.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: