American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek pokreće program naziva “She: Women’s Empowerment”. Program se sastoji od nekoliko etapa, a započinje ciklusom Women Working in IT – nizom kratkih videa na hrvatskom jeziku u kojima predstavljamo sudionice zaposlene na različitim pozicijama u IT industriji.

Videozapisi će biti premijerno prikazivani na Youtube kanalu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek svakoga petka u 9.00 sati, a prvi će se prikazati u petak, 16. listopada 2020. godine.

U projektu sudjeluju djelatnice tvrtki Addiko Bank Hrvatska, Bamboo Lab, Barrage, Base58, COBE Tech, Factory, Gauss Development, Google Croatia, Human, Inchoo, Reroot, Playrix Croatia i STUDIO 33, pri čemu sudionice promišljaju o Osijeku kao hrvatskoj “Silicijskoj dolini” te ravnopravnosti spolova u IT industriji i poruci koju bi željele poslati djevojkama i mladim ženama o radu u IT industriji.

Ovim projektom želi se ukazati na položaj zanimanja u, donedavno, pretežno muškom zanimanju te prikazati razne mogućnosti koje ova industrija nudi. Cilj je projekta prikazati uspješne žene i potaknuti osnaživanje žena na tržištu rada.

 

Više informacija može se dobiti na:

e-mail: american.corner@gskos.hr