Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek kontinuirano proširuje ponudu elektroničkih knjiga, dostupnih za posudbu putem platforme iBIBLOS.

U dva navrata tijekom 2022. godine nabavljeni su novi naslovi, na hrvatskom i engleskom jeziku, kako bi se omogućila veća kvaliteta usluge korisnicima.

Svaki član ima pravo posuditi 3 naslova odjednom. Rok je posudbe 21 dan, bez mogućnosti rezervacija. Knjiga se ne može vratiti prije isteka roka od 24 sata. Rok posudbe knjige nije moguće produžiti, ali se isti naslov može posuditi još jednom.

E-knjige mogu se posuditi i čitati na svim uređajima koji omogućavaju povezivanje uređaja s Adobe ID-om i podupiru zaštićeni knjižni format EPUB DRM. iBiblos trenutno je primarno namijenjen mobilnim uređajima iOS (iPad, iPhone) i mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android (mobilnim telefonima, tablet računalima i čitačima s e-tintom). Knjige je moguće čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani istim korisničkim podacima.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na poveznici: https://www.ibiblos.com/postani-uporabnik na e-mail: ibiblos@gskos.hr, u Knjižnici ili na broj telefona: 031/211-272