Tijekom mjeseca siječnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati skupna izložba slikarskih radova Ateljea sv. Rok, koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Autorice su se školovale tijekom pet godina u Školi crtanja i slikanja Društva Waldinger. Već desetak godina slikaju, druže se i međusobno savjetuju. Motivi koji ih inspiriraju različiti su: pejzaži, mrtva priroda, gradski motivi. Slikaju tehnikom ulja na platnu i akrila. Za vrijeme petogodišnjeg školovanja, izlagale su skupno deset puta te redovno sudjeluju na kolonijama te tako doniraju svoje radove u humanitarne svrhe.

  1. OLGA KALEA – Najstarija je slikarica i osnivačica. Radi isključivo uljem teme iz života, mrtve prirode, pejzaže i portrete.

Telefon:  031 212750

  1. MARIJA ČIČIN – Članica je i osnivačica, slika pretežno prizore iz života i pejzaž. Omiljeni su joj zimski motivi. Slika uljem i akrilom

Telefon:  097 7291314

  1. OLGA SABOLEK-TEGZEŠ – Slikarica je modernog izričaja. Slika tehnikom ulja prizore iz života, pejzaže i portrete. Angažirala se kao voditelj Ateljea.

Telefon: 098 1890491

  1. RADMILA TUTIĆ – Najmlađa je članica i osnivačica. Radi pretežno akrilom i to vrlo modernim Izričajem. Motivi su joj ljudske figure, pejzaži i prizori iz života.

Telefon: 091 5575595

  1. LJERKA TURKALJ – Članica je i osnivačica. Radi uljem motive prizora iz života, pejzaže, mrtve prirode i portrete.

Telefon: 098 281099

Dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na broj telefona: