U petak, 10. i 17. lipnja 2022. godine, u vremenu od 16.00 do 17.30 sati i u subotu, 11. i 18. lipnja 2022. godine, u vremenu od 9.00 do 10.30 sati, održat će se tečaj za osnovnoškolce pod nazivom “Mjesec, Zemlja, Sunce”. Tečaj će se održati u prostoru American Cornera GISKO-a.

Kroz zabavnu nastavu u maloj grupi, uz prof. dr. sc. Vernesu Smolčić, djeca osnovnoškolskog uzrasta upoznat će se sa Suncem, Zemljom, Mjesecom; naučiti zašto Zemlja kruži oko Sunca, a Mjesec oko Zemlje te što su i zašto postoje pomrčine, plime, oseke, godišnja doba i brojne druge zanimljivosti.

Prof. dr. sc. Vernesa Smolčić redovita je profesorica na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Osnivačica je i voditeljica platforme Astroučionica i vlasnica obrta za kreativne usluge VS CREATIVE. Doktorirala je astronomiju 2007. godine na Max Planckovu Institutu za astronomiju u Heidelbergu u Njemačkoj. Desetak godina znanstveno se usavršavala na brojnim ustanovama u Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji.

Poveznica za prijavu i opis tečaja jest sljedeća:

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: