Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizira predstavljanje knjige Đurđice Stuhlreiter Drveće ne govori, zar ne? koje će se održati u utorak 16. svibnja 2023. godine s početkom u 9.00 sati u igraonici Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Glavni lik, dječak Ante, sasvim neočekivano, saznaje da od ponedjeljka više neće ići u školu već će nastavu pratiti od kuće. Dječak si ne može predstaviti što to točno znači i ne shvaća zašto mu je onemogućeno da iziđe iz kuće i druži se s prijateljima no ubrzo shvaća da će mu dani biti ispunjeni samoćom te počinje čeznuti za društvom. Silno želi, makar preko ograde dvorišta, doći do informacije tko se to doselio u kuću pokraj njegove u čemu mu pomažu različite životinje, ali i stablo iz njegova dvorišta.

Zavičajna pričaonica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek ima za cilj poticati čitanje i razvijati ljubav prema knjizi te stvoriti naviku dolaženja u knjižnicu, a upoznavanje zavičajnih spisatelja kroz predstavljanje njihova književnog rada senzibilizira djecu i mlade za očuvanje kulturne baštine grada i zavičaja.

Dodatne informacije mogu se dobiti: