Izdavačka kuća Prof&Graf i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organiziraju predstavljanje knjige pod nazivom “Sva cvijeća beskraja” autorice Lee Mihaljević. Predstavljanje će se održati u petak, 21. lipnja 2024. s početkom u 18.00 sati u prostoru Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Uz autoricu, o knjizi će govoriti i Saša Jakšić, njezina urednica te vlasnica izdavačke kuće Prof&Graf.

Sva cvijeća beskraja zbirka je kratkih priča i pjesama. Autorica pronalazi inspiraciju u filozofiji života gdje nas vodi na jedno veliko životno putovanje kroz različite životne perspektive i likove čiji je glavni protagonist Lena, djevojka od 20 godina koja konstantno uči o svom životu svakim novim događajem i situacijom. Vrt, koji autorica opisuje kroz cijelu zbirku, metafora je za život u kojem čovjek jako puno toga doživljava i konstantno uči. Smatra kako je njezin vrt upravo i ova zbirka, a cvijeća u njezinu vrtu čine sve te životne priče i pjesme kojima je obogatila ovu zbirku. Zbirka je prožeta snažnom i dubokom ljubavnom i misaonom tematikom gdje se isprepleće niz motiva kroz koje čitatelj otkriva mnoga zrnca mudrosti, propituje vlastiti život i razmišlja o ljubavi. Svaka je pjesma u ovoj zbirci praćena pričom, a za vrijeme čitanja svake priče otkrivamo što se krije iza stihova pjesama i koji se pak cvijet skriva kao odraz osobina raznih likova. Mnoge simbolike iz pjesama nadopunjavaju se pričama, gdje se pruža višestruka perspektiva života uz svrhu konstantne potrebe za izgradnjom vrta, odnosno ljudskog života.

Lea Mihaljević studentica je 2. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Informatologije na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Ima 20 godina i završila je II. (jezičnu) gimnaziju u Osijeku. Oduvijek se bavila poezijom, pisanjem i čitanjem knjiga. U slobodno vrijeme volontira na Fakultetu, piše članke za studentski časopis te voli pratiti razne book-blogove. Jako je zanima područje društvenih znanosti koje se odnosi na kulturu, čitanje, pisanje, pretraživanje informacija, autorsko pravo i slično. Sudjelovala je na natječajima za zbirku poezije “Buđenje”, zbirku priča “Ljetne avanture”, zbirku poezije “Zimski san”, zbirku priča “Ljubav ne pita za godine” i zbirku poezije “Samo ljubav” za nakladničku kuću Prof&Graf. Za zbirku poezije “Zimski san” i za zbirku poezije “Samo ljubav” osvojila je 1. mjesto. Izuzetno voli spajati svoje misli u pjesme ili priče te ih rado vidjeti u tiskanom izdanju.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: