Tijekom mjeseca listopada u Ogranku Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba fotografija “Uzvišenost običnoga” autora Zlatka Venusa. Radovi su izloženi u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Zlatko Venus je rođen u Osijeku gdje je završio osnovnu školu i Opću gimnaziju. Studirao je na Pedagoškoj akademiji u Rijeci, a u Osijeku je diplomirao i na Pedagoškom fakultetu, gdje dobiva zvanje magistra struke. (mag.prim.educ.) Radio je na osnovnim i područnim školama od Varaždina do Erduta, gdje i danas vodi dva razreda kao učitelj. Fotografijom se bavi od 1975. godine, a član je Fotokluba Osijek od 1977. Kao vrsni poznavatelj fotografije, pod njegovim objektivom nastao je čitav niz fotografija, a izložba Uzvišenost običnoga samo je presjek njegovih uspješnih i nagrađivanih radova. Sredinom osamdesetih godina dobiva stručno zvanje nastavnika fotografije FSJ zbog zasluga u vođenju fototečaja i fotoradionica u Osijeku i Dalmaciji (Šibenik, otok Oboljan i dr). Završava i dopisnu školu kaligrafije u SAD-u. Ovo mu je 4. samostalna izložba, a sudjelovao je na više od 50 zajedničkih izložbi, gdje je osvajao mnogo priznanja i nagrada. Kako sâm kaže, najviše voli fotkati duž jadranske obale, a ponajviše na Kvarneru i Istri jer je u duši Mediteranac

Izložbu je moguće pogledati tijekom listopada 2021 godine u radno vrijeme Knjižnice, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na broj telefona: