Tijekom mjeseca lipnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba slikarskih radova Dore Markulić pod nazivom “Boli – Bog – Blagoslovi”, koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Izložba Boli – Bog – Blagoslovi prva je autoričina izložba. Slike su nastale u razdoblju od rujna 2023. do svibnja 2024. godine. Izložba okuplja 30 slika u parovima. Svaki par povezuje zajednička tema: voda, srce, križ, brak,… Sve slike prikazuju kršćanski život u svoj svojoj stvarnosti. Nekada je to put obasipan laticama cvijeća i okupan Božjom toplinom i svjetlom, a nekada je to trnje ruža koje čini da gubimo nadu.

Dora Markulić rođena je 2002. godine u Našicama. Studentica je Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. U slobodno vrijeme slika, pjeva, provodi vrijeme s obitelji, kućnim ljubimcima i prijateljima. Autorica je od najranijih dana svoga života hodila u vjeri s Bogom. Svoju vjeru odlučila je produbiti kada je na poklon od svoje krizmane kume dobila Bibliju za mlade. Jednoga dana naišla je na citat nepoznatoga autora koji je glasio: “Naš život je možda jedina Biblija koju će neki ljudi pročitati.” Od jednog pokušaja oslikavanja slike za poklon jednoj bliskoj osobi za Uskrs rodila se ljubav prema slikanju kršćanskih motiva.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: