Obavještavamo vas da su na našim mrežnim stranicama pod kategorijom E-izvori – mrežne baze podataka uvrštene 2 nove baze, Science Journals i Chemical Safety Library (CSL).

Hrvatskoj je znanstvenoj i akademskoj zajednici otvoren pristup u okviru nacionalne licence na časopise Science u izdanju American Association for the Advancement of Science (AAAS). Science Journals vodeći su časopisi koji objavljuju znanstvene vijesti, komentare i najsuvremenija istraživanja u okviru svih područja znanosti s naglaskom na STEM područje.

Science Journals časopisima možete pristupiti ovdje.

Chemical Safety Library (CSL) platforma je u otvorenom pristupu za znanstveno polje kemije. Platforma je osmišljena radi poboljšanja laboratorijske i osobne sigurnosti prilikom rukovanja opasnim kemikalijama u izvođenju kemijskih pokusa u industriji te u znanstvenom i akademskom okruženju. Platformi  Chemical Safety Library (CSL) možete pristupiti ovdje.

Udaljeni pristup, izvan IP raspona GISKO mreže, omogućen je preko proxy servera na navigacijskoj traci Portala e-izvori. Pristup se ostvaruje putem elektroničkog AAI@EduHr identiteta koji imaju zaposlenici, nastavnici i studenti svake ustanove iz sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja.