Povodom 140. godišnjice rođenja spisateljice Vilme Vukelić, posjetitelje očekuje izlaganje prof. dr. Vlade Obada pod nazivom “Moj susret s Vilmom…” Nakon toga slijedi multimedijalna prezentacija “Vilmin Osijek” – virtualna šetnja mjestima koja su obilježila Vilmin život u Osijeku. Osim toga, posjetitelji će moći pogledati i uvećane povijesne karte grada Osijeka i okolice iz 1880. i 1893. godine.

Obilježavanje je organizirano u suradnji Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Filozofskog fakulteta u Osijeku. Prezentacija i izlaganje pozivamo održat će se u subotu, 8. veljače 2020. godine s početkom u 10.30 sati u prostoru Austrijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Vilma Vukelić (rođena Miskolczy), hrvatska je književnica (Osijek, 8. veljače 1880 – Zagreb, 20. ožujka 1956). Školovala se u privatnom internatu u Beču. Javila se u osječkom listu Die Drau 1896. feljtonima i prijevodima hrvatskih pjesnika na njemački. Udavši se za književnika Milivoja Vukelića, živjela je u Budimpešti i Pečuhu, a od 1923. u Zagrebu. Na njemačkom je napisala sedam opsežnijih djela, koja su pretežito ostala u rukopisu.

 

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: