Pjesnički natječaj

U sklopu izložbe NewBalkan, koja okuplja umjetnike cijele regije Balkana i okolice s ciljem izgradnje umjetničke scene i spajanja što većeg broja umjetnika, Vijuga i Kombinart u suradnji s Bibliotekom šabačkom, s veseljem pozivaju pjesnike na ovim područjima na sudjelovanje u pjesničkom natječaju na temu slogana NewBalkan „Suvremen, kreativan, širok“. Želja nam je omogućiti pjesnicima, kao i umjetnicima, da objavom svojih pjesama podijele strast i ljubav prema pjesmi s kolegama pjesnicima uz istovremeni poticaj za stvaranje novih pjesama, to jest novih umjetničkih djela. U ovom periodu omogućili smo da se na Vijugu pridruže i pjesnici, tj. književnici čime nastojimo povećati krug različitih vrsta umjetnika na Vijugi.

Svaki sudionik ima pravo poslati jednu pjesmu, na jeziku koji je međusobno razumljiv u čitavoj regiji, latinicom. Sudjelovati može svaki pjesnik koji otvori svoj profil i objavi pjesmu na Vijuga.com.hr, a potom je prijavi preko obrasca na https://newbalkan.vijuga.com/new-balkan-otvorene-prijave-za-pjesnicki-natjecaj/ za pjesnički natječaj, najkasnije do 16. listopada 2020. godine.

Autori deset najboljih pjesama, po mišljenju tročlanog stručnog žirija, imat će priliku uživo čitati svoju pjesmu i razmijeniti iskustva s regionalnim pjesnicima na video konferenciji 22. listopada 2020. godine u 18.00 sati. Objava najboljih radova održat će se 20. listopada 2020. godine na platformi Vijuge i Biblioteke Šabačke.

Kao što je prethodno navedeno, cilj nam je izgradnja umjetničke scene i spajanje što većeg broja umjetnika, Svojim sudjelovanjem ostvarujete cilj za koji se borimo te potičete stare i nove generacije pjesnika da se objavom pjesama otvore i pokažu svoju strast. Veselimo se svakoj Vašoj prijavi!