Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek,  organizira predstavljanje knjige pod nazivom “Igra sjena” autorice Matee Čvagić Prašnjak. Predstavljanju će prisustvovati autorica Matea Čvagić Prašnjak i moderatorica Dorotea Ćorak, a bit će održano u petak, 16. prosinca 2022. godine s početkom u 18.00 sati u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Roman “Igra sjena” iznosi tajnovite sudbine svojih neobičnih likova, a radnja romana smještena je upravo u Osijeku, što dijelom podrazumijeva i prostorije Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Grupa mladih umjetnika i muza 1886. godine osniva društvo Union, a ono se naglo raspada samo godinu dana kasnije. Bernard, mladi liječnik, 1909. godine stiže u ‘vilu na uglu’ i suočava se s do sada najneobičnijim medicinskim slučajem – mora izliječiti svog pacijenta bez da ga ikada vidi i pregleda. Marcel, vlasnik knjižare koja u svojoj ponudi ima knjige koje se nigdje ne mogu naći, ispisane njegovim perom na zahtjev ljudi željnih da njihova priča bude zapisana, susreće se s najzanimljivijom pričom koju će ikada zapisati, upravo na Badnjak 1952. godine kada mu stranac pokuca na vrata. Iris Athenis, neobična i svojeglava kolekcionarka, 2016. godine useljava s ocem u njihov novi dom, tajnovitu i poviješću obogaćenu Vilu Union. U ruševinama toga mjesta, pronalazi nešto što će zasjeniti sve one stvarčice iz njezine dugogodišnje kolekcije i otkriti joj duboko skrivene tajne iz prošlosti. Kako su društvo Union, Bernard, Marcel i Iris, smješteni u različita vremenska razdoblja, međusobno povezani? Saznaj u romanu “Igra sjena”.

Matea Čvagić Prašnjak, književnica je i voditeljica radionica kreativnog pisanja. Do sada su joj objavljene četiri knjige – prozna zbirka “Na obroncima nade”, roman “31 nogometni teren”, roman “Cesta za Zion” te roman “Igra sjena”.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: