Upoznavanje zavičajnih spisatelja kroz predstavljanje njihova književnog rada senzibilizira djecu i mlade za očuvanje kulturne baštine grada i zavičaja. Kulturne i društvene vrijednosti ovakvih susreta za djecu i mlade pomažu u senzibiliziranju estetskog i vrijednosnog doživljaja spoznajnog i imaginarnog  svijeta u odrastanju, kao i prema stvaralačkom radu i trudu sugrađana, znamenitih Osječana.

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, u organizaciji Odjela za rad djecom i mladima, u petak, 21. veljače 2020. godine s početkom u 09.00 sati održat će se predstavljanje slikovnice autorice Evice Šunić pod nazivom “Pčele u zagrljaju cvjetnih mirisa”. Predstavljanje će se održati u prostoru Odjela za rad s djecom i mladima.

Autorica slikovnice, Evica Šunić učiteljica je u mirovini. Ljubav prema prirodi odvela ju je prije 35 godina u svijet pčelarstva. Svoje priče iz prirode rado priča djeci i odlučila ih je napisati i podijeliti sa svima nama. Kao velika zaljubljenica u slavonsku kulturnu tradiciju autorica dodaje jezičnu vrijednost svom tekstu, unoseći zavičajni podgajački i vrpoljački govor radi živopisnijih opisa i potpunijeg doživljaja.

 

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: