Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku u okviru znanstvenog projekta “Izgradnja demenciji prijateljskih narodnih knjižnica: teorijske i praktične pretpostavke” organizira stručnu edukaciju koja će se održati 14. listopada 2022. godine s početkom u 10:00 sati.

Edukacija je prvenstveno namijenjena knjižničarima i studentima informacijskih znanosti, no otvorena je i za sve zainteresirane dionike iz lokalne zajednice (članove obitelji i osobe koje se skrbe o osobama s demencijom). Predavači su domaći i strani stručnjaci koji se bave Alzheimerovom bolešću i drugim vrstama demencije s raznih stajališta (medicina, pravo, socijalna skrb, psihologija, komunikologija, informacijske znanosti).

Posebnu pozornost želimo usmjeriti na Radionicu za korisnike koja će se održati u vremenu od 17.00 do 18.30 sati pod vodstvom Dunje Marije Gabriel iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb i dr. sc. Ljiljane Sabljak iz Knjižnica grada Zagreba te ovim putem pozivamo sve građane starije životne dobi da se prijave za sudjelovanje.

Više informacija o projektu možete pronaći na poveznici: https://demencija-pnk.ffos.hr/, a program stručne edukacije nalazi se niže u obavijesti.

Prijaviti se možete putem poveznice: https://tinyurl.com/3jb93u37

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: