Tijekom Godine čitanja, u razdoblju od listopada 2021. do ožujka 2022. godine, proveden je Projekt Knjiga u godini čitanja. Projekt je nastao suradnjom školskih knjižničarki Anice Bokor i Marije Rastovski, vjeroučiteljice Ružice Papić te učenika Osnovne škole August Šenoa Osijek i Osnovne škole Antuna Mihanovića Osijek. Učenici su saznali na koji su način nastale prve knjige i kako su se tijekom povijesti razvijale, a potom su i sami krenuli u njihovu izradu. Nastale su samostalne, autorske slikovnice. Neke vjerskog karaktera, a neke sličice iz života. Ovakvi projekti približavaju djeci knjige, ali i stvaralački rad te vas pozivamo da pogledate kakve su knjige učenici kreirali.

Otvorenje će se održati u četvrtak, 8. rujna u 18.00 sati u ulaznom holu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, povodom Međunarodnog dana pismenosti, a izložba će se moći pogledati do 17. rujna 2022. godine.

Više informacija o projektu dostupno je putem sljedeće poveznice: Projekt Knjiga u godini čitanja, a dodatne informacije o izložbi mogu se dobiti na Odjelu za rad s djecom i mladima GISKO.