Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u svom nastojanju da prati potrebe suvremenog života neprestano proširuje lepezu svojih usluga među kojima je i posudba elektroničkih knjiga. Svi zainteresirani aktivni korisnici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek mogu se registrirati i koristiti digitalnu platformu iBiblos i na taj način posuđivati e-knjige. iBiblos omogućava posudbu e-knjiga na hrvatskom jeziku iz raznih žanrova beletristike, među kojima su i brojni lektirni naslovi, te naslovi iz raznih područja publicistike.

Svaki korisnik može u isto vrijeme imati posuđene 3 e-knjige. Knjige se posuđuju na 21 dan, bez mogućnosti rezervacija i mogućnosti produženja roka posudbe, ali isti se naslov može posuditi više puta. E-knjige mogu se posuditi i čitati na osobnim računalima, mobilnim uređajima sa iOS i Android operativnim sustavom. Knjige je moguće čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani istim korisničkim podacima.

Detaljnije upute za posuđivanje i čitanje e-knjiga mogu se pronaći na platformi iBiblos, a radi lakšeg snalaženja, u nastavku šaljemo najčešće tražene poveznice:

Dodatne informacije mogu se dobiti