Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u četvrtak, 7. travnja 2022. godine s početkom u 17.00 sati organizira predavanje pod nazivom “Australijom… biciklom, uzduž i poprijeko”. Predavanje će održati Siniša Babić, ultra-maratonski biciklist iz Zagreba u prostoru Studijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Svrha ovog putopisnog predavanja jest dočarati život na ovom udaljenom kontinentu zabilježenim  utiscima u dodiru sa živim svijetom i skupljanje podrške za nastup u novoj avanturi dužoj od 7.000 km koju bi bilo zgodno završiti za dvadeset i koji dan.

Kako je tô bilo postati ultra-maratonski bicklist te kako se skupljalo iskustvo da bi se dva puta u dvije godine australski kontinent prevezao u različitim smjerovima vozeći po kišnoj šumi, pustinjskim cestama ili grubom asfaltu. O čestim susretima s divljim životinjama koje često puta nisu divlje, a najnezgodnije su one koje su, skoro, u dvorištu. O Aboridžinima i ostalima Australcima… sve najbolje. O biljnom pokrovu. O tome što jedu Australci i kakve su im prometnice. O tome kako su bile organizirane trans-kontinentalne utrke Terra Australis Bike Epic i Race to The Rock i o susretima s Hrvatima u Australiji.

Siniša Babić kemičar i programer, koji kada nije na poslu, jest ultra-maratonski biciklist i/ili organizator biciklističkih dugih vožnji. Jedini Hrvat koji je išao biciklom dva puta preko Australije, jedan od rijetkih Hrvata koji je vozio po Kini, hrvatski rekorder po broju završenih brevet maratona, jedan od dvojice Hrvata koji su prošle godine nastupili i završili North Cape 4.000, 4.500 km dugi maraton iz talijanskog Rovereta do krajnjeg sjevera Europe te jedini Hrvat koji je nastupio na Giro Ciclistico Delle Repubbliche Marinare, 2.200 km dugom maratonu po Italiji.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: